Farní ohlášky z neděle 25.2.2024

kříž a srdce

2. neděle postní

*        Dnes prožíváme druhou neděli postní, zvanou Reminiscere - podle vstupní antifony “Reminiscere miserationum tuarum, Domine” - Pane, rozpomeň se na své slitování, na své milosrdenství.

*        Připomínáme, že každou neděli máme mše svaté v některé venkovské farnosti. Můžete se jich zúčastnit a posílit tak místní komunitu. Tuto  neděli 25. února v Chlumci a Libouchci, obě začínají od 16.00 hod. Příští neděli 3. března v Tisé v 16.00 hod. a v sobotu 2. března ve Skoroticích od 16.00 hod.

*        V době postní každý pátek od 17.15 konáme v našem kostele Křížovou cestu. Povedou ji různá společenství z farnosti. Rozpis společenství naleznete na plakátku. Je to příležitost prohloubit prožívání postní doby. Najděte si čas a přijďte.

*        V pátek 1. března, na první pátek v měsíci křížovou cestu povede mládež. Tento den je doporučeno přistoupit ke svátosti smíření a svatému přijímání. Po mši sv. v 18:00 hod. následuje eucharistická adorace a svátostné požehnání.

*        Připravujeme postní rekolekci na sobotu 23. března 2024. Začátek v 10.00 hod. v sále Sinaj. Vyhraďte si tento termín, těšíme se na Vaši účast. Připomínáme, že při večerní mši svaté je možnost přijmout svátost pomazání nemocných. Hodinu přede mší svatou bude příležitost ke svátosti smíření.

*        V sobotu 2. března v 11.00 hod. proběhne v litoměřické katedrále svěcení nového litoměřického biskupa Stanislava Přibyla. Pamatujme na něj v modlitbě.

Druh článku
Farnost
Klíčová slova