Farní ohlášky z neděle 12.12.2021

  1. neděle adventní

* Předběžně oznamujeme, že od 16. 12. do 2. 1. pořádá naše farnost opět tradiční výstavu betlémů. Obracíme se již takto předem na všechny farníky s naléhavou prosbou o pomoc při instalaci výstavy v těchto dnech do 15. 12. a s jejím následným hlídáním po dobu jejího otevření. Rádi bychom vás požádali, abyste s touto službou počítali a vyhradili si na ni v době adventu a Vánoc potřebný čas. S pomocí při instalaci je možné se domluvit s pí. Monikou Velinskou nebo s farní kanceláří (tel. 604201533).

* Za lavicemi naleznete formuláře s rozpisem služeb v kostele během vánoční doby, prosíme, abyste se zapisovali, nejlépe po dvou, abychom mohli zpřístupnit kostel pro návštěvníky a pomohli jim tak prožít Vánoce duchovně. Děkujeme.

* Ve čtvrtek 16. prosince v 16.00 proběhne v našem kostele otevření výstavy betlémů. Zazpívá dětský pěvecký sbor „Cvrčci“ pod vedením PhDr. Martiny Zemanové.

* Ve středu 15. 12. od 17:30 hod. pokračuje další přednáška z cyklu večerů Quo vadis? v univerzitní kapli UJEPu, a to na téma: Archeologický výzkum v Izraeli: Aktuální témata a česká spolupráce. Přednáší doc. Filip Čapek, Ph.D. z katedry Starého zákona Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Centra biblických studií AV ČR. Přednáška představí činnost českých badatelů při archeologickém výzkumu v Izraeli ve vybraných lokalitách. Srdečně zveme studenty i všechny ostatní zájemce.

* V našem kostele bude sloužena na Štědrý den půlnoční mše sv. ve 23 hod. a v  16:00 hod. tzv. „dětská“. Na Boží Hod vánoční a svátek sv. Štěpána budou slouženy mše sv. v 9:00 hod. a v 10:30 hod. Podrobný časový harmonogram vánočních bohoslužeb naleznete též na plakátu v předsíni, na webových stránkách a ve farním časopisu Setkávání.

* 25. prosince bude sloužena vánoční mše sv. také v Žežicích odpoledne v 16.00 hod. Může to být pěkný cíl vaší vánoční vycházky.

Druh článku
Farnost
Klíčová slova