Farní ohlášky z neděle 17.3.2024

Jiřetín pod Jedlovou - křížová cesta

5. neděle postní

*        Dnes prožíváme pátou postní neděli - Judica - podle vstupní antifony “Iudica me Deus” - Zjednej mi právo, Hospodine.

*        Připomínáme, že každou neděli máme mše svaté v některé venkovské farnosti. Můžete se jich zúčastnit a posílit tak místní komunitu. Tuto  neděli 17. března ve Skoroticích od 16.00 hod. Příští neděli 24. března v Chlumci a Libouchci. Obě začínají od 16.00 hod.

Druh článku

Poutní mše sv. ke svatému Josefovi

Srdečně zveme poutníky na mši svatou ke cti svatého Josefa do Vaňova, kde je kostel zasvěcený tomuto světci. Mši svatou budeme slavit v sobotu 16. března v 15.00 hod. Svatý Josef je pěstoun Ježíše Krista, snoubenec Panny Marie, jeden z hlavních patronů církve, Je vzýván jako přímluvce v hodině smrti a také jako ochránce domu. Je nazýván mužem spravedlivým, pohotovým naslouchat Bohu a konat jeho vůli. Proto je vzorem pro každého opravdového může.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 10.3.2024

kříž na prkně

4. neděle postní

*        Dnes prožíváme čtvrtou neděli postní, zvanou - Laetare - podle vstupní antifony “Laetare Jerusalem” - Raduj se, Jeruzaléme.

*        Připomínáme, že každou neděli máme mše svaté v některé venkovské farnosti. Můžete se jich zúčastnit a posílit tak místní komunitu. Tuto  neděli 10. března v Chlumci a Arnultovicích. Obě začínají v 16.00 hod. Příští neděli 17. března ve Skoroticích od 16.00 hod.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 3.3.2024

Jiřetín pod Jedlovou - křížová cesta

3. neděle postní

*        Dnes prožíváme třetí neděli postní, zvanou Oculi - podle vstupní antifony “Oculi mei semper ad Dominum” - Mé oči stále vyhlížejí Pána.

*        Připomínáme, že každou neděli máme mše svaté v některé venkovské farnosti. Můžete se jich zúčastnit a posílit tak místní komunitu. Tuto  neděli 3. března v Tisé v 16.00 hod. Příští neděli 10. března v Chlumci a Arnultovicích. Obě začínají v 16.00 hod.

Druh článku