Vánoční bohoslužby 2020

V našem kostele bude sloužena na Štědrý den půlnoční mše sv. v 16:00 hod. tzv. „dětská“ a ve 23 hod. Je potřebné dodržet platné hygienické předpisy, tzn. přiměřený počet osob, rozestupy a užívání roušek.

Aktualizace: Nekoná se vánoční bohoslužba v Petrovicích ve 23.00 hodin!

V příloze přehled vánočních bohoslužeb jak v našem arciděnském kostele Panny Marie, tak v okolních farnostech.

Farní ohlášky z neděle 13. 12. 2020

3. neděle adventní

*      Bohoslužby v adventní době se konají takto: v neděli v 9:00 hod. a v 10:30 hod., v týdnu mše sv.  v 18.00 hod. s výjimkou středy večer. Ve středu a v sobotu od 8:00 hod., V sobotu večer jako obvykle v 18:00 hod. mše sv. s nedělní platností.

*      Výuka náboženství byla zahájena v obvyklých časech. Srdečně zveme naše děti znovu do „farních lavic“.

Příloha

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 6. 12. 2020

2. neděle adventní

*      Bohoslužby v adventní době se konají takto: v neděli v 9:00 hod. a v 10:30 hod., v týdnu mše sv.  v  18.00 hod. s výjimkou středy večer.  Ve středu a v sobotu od 8:00 hod., V sobotu večer jako obvykle v 18:00 hod. mše sv. s nedělní platností.

*      Výuka náboženství byla zahájena v obvyklých časech. Srdečně zveme naše děti znovu do „farních lavic“.

Příloha

Druh článku

Přijďte hledat Vánoce

vánoční atmosféra

I letos kostel Nanebevzetí Panny Marie nabídne svůj prostor k duchovní přípravě na Vánoce, i když ne ve formě klasické výstavy betlémů.

Srdečně zveme na klidnou prohlídku a zamyšlení v krásných prostorech našeho gotického chrámu. Vstoupíte do vánoční atmosféry, uvidíte několik uměleckých ztvárnění a budete se moci inspirovat texty a fotografiemi ze Svaté země, z míst, kde se narodil a žil Ježíš Kristus.

Kostel bude otevřen pro veřejnost ve dnech 16. až 27. prosince 2020 takto:

16.12.      16.00 - 17.00 hod.

17.12.      09.00 - 17.00 hod.

Druh článku

Adventní náměty nejen pro rodiny s dětmi

Přinášíme několik tipů, čím můžeme obohatit naše prožívání letošní adventní doby. Nepřipravovali jsme žádnou adventní hru pro děti, ale věříme, že inspiraci naleznete níže.

V kostele máme omezený počet tištěného průvodce adventem. Do chytrých telefonů je možné si stáhnout jeho elektronickou verzi - aplikaci Průvodce adventem.

Druh článku

Adventní středy - dobrovolný půst a adorace v 17.00 hodin

Plakát

Připojujeme se k výzvě biskupů na postní prožití tří následujících adventních střed. Jsme pozváni k dobrovolnému, vědomému a citelnému půstu za ukončení pandemie, k němuž je dobré přidat také almužnu na libovolný dobrý účel.

A můžeme se také zapojit k hodinové eucharistické adoraci každou středu v 17.00 hodin.

Druh článku

Biskupové k adventu

Čeští a moravští biskupové se společně obracejí na věřící, vyzývají je k postu a almužně za ukončení pandemie po první tři středy v prosinci a o zasvěcení se Dítěti Ježíši doma u jesliček v rodině. Text celého prohlášení i modlitbu přinášíme níže.

Drazí bratři a sestry,

Druh článku