Adventní náměty nejen pro rodiny s dětmi

Přinášíme několik tipů, čím můžeme obohatit naše prožívání letošní adventní doby. Nepřipravovali jsme žádnou adventní hru pro děti, ale věříme, že inspiraci naleznete níže.

V kostele máme omezený počet tištěného průvodce adventem. Do chytrých telefonů je možné si stáhnout jeho elektronickou verzi - aplikaci Průvodce adventem.

Nejen pro mládež připravil web signaly.cz 4 ADVENTNÍ MEETINGY. Tento projekt má za cíl spojit mladé lidi k zamyšlení nejen nad identitou člověka, ale také nad hříchem, Boží láskou k člověku či k uvědomění si, kdo je Ježíš Kristus, jako Spasitel nebo jak se nechat vést v životě s Kristem. Zapojit se může kdokoliv. Celá rodina, mládežnické společenství či jednotlivci.

CREDO CZ – nadační fond na svých stránkách každou adventní neděli publikuje část dětmi čteného příběhu Radostné zvěsti (čerpané z textů evangelia). Na konci jednotlivých uveřejněných videí jsou uvedeny jednak náměty k prožívání adventu, jednak úkoly (nejen) pro děti a mládež. Splněné úkoly můžete zasílat vždy do konce příslušného týdne na email info@credonadacnifond.cz a tímto se zařadit do soutěže o hodnotné dárky.

Na stránkách deti.vira.cz naleznete jak materiály vztahující se k adventu, tak také různé adventní kalendáře pro děti.

Jiný adventní kalendář připravila Papežská misijní díla. Přikládáme jej v příloze v černobílé variantě.

Dětská kázání připravuje pravidelně P. Roman Vlk na svém youtube kanálu.

A poslední tip, prověřený zkušeností jedné naší rodinky. Připravme si doma speciální krabičku, do které každý adventní den můžeme vhazovat  lístečky, na kterých je napsáno (nebo nakresleno) to, čím nás někdo z rodiny potěšil. Např. "Terezko, děkuju, že ses se mnou rozdělila o čokoládu." Večer během společné modlitby se tyto kartičky společně přečtou. Ten, kdo udělal něco pěkného pro druhé, si svůj lísteček vloží do své obálky. Na Štědrý den se pak dají obálky plné radosti pod stromeček jako dárek pro Ježíška. Rodině to může pomoci všímat si více toho dobrého a nesoustředit se jen na negativa. A děti se snaží být laskavější a ochotnější.

Děkujeme jedné mamince za poskytnutí tipů, jak lépe prožít letošní advent s dětmi.

Děti z farního tábora se také mohou těšit na jednu aktivitu, kterou připravují táboroví vedoucí.

Všem vyprošujeme požehnané prožití adventu!

Druh článku
Farnost