Farní ohlášky z neděle 6. 9. 2020

23. neděle v mezidobí

*        Přihlášky na náboženství pro nový školní rok naleznete vzadu na stolku. Vyplněné, prosíme, odevzdávejte v kanceláři fary nebo v sakristii. Přihláška je také na webu farnosti www.farnost-usti.cz.

*        V sakristii jsou k dispozici DVD s fotkami z prvního svatého přijímání. Rodiny, jejichž děti se této slavnosti letos účastnily, si je mohou vyzvednout.

*        Ve dnech 12. – 20. 9. 2020 bude náš farní kostel po oba víkendy otevřen pro veřejnost v rámci konání Dnů evropského dědictví. Prosíme tedy ochotné farníky o pomoc se službami na hlídání v době otevření kostela. Zájemci ať se zapíšou do připravených archů v kostele.

*        Na bohoslužby v neděli prosíme, abyste měli s sebou roušky, pokud by nás bylo více než 100, měli bychom je použít.

*        Každý čtvrtek se koná pravidelná eucharistická adorace od 17.15.

*        Tuto neděli se odpoledne bude konat setkání rodin s dětmi formou výletu. Začátek ve 14 hod. v kostele sv. Martina v Lipové, kde se bude konat mše sv. Poté pěší výlet na zříceninu hradu Blansko a zpět do Lipové. Pro ty, kteří nepojedou autem, jede autobus ze zastávky Ústí n.L., Divadlo ve 13.10 hod. a z Lipové v 17.24 hod. Podrobnosti najdete na webu.

*        V úterý 15. září pořádá farnost pouť do Bohosudova. Odjezd autobusem v 17.00 hod. ze zastávky Mala Hradební (u OC FORUM). Předpokládaný návrat kolem 19.30 hod. Program je uveden na plakátku v předsíni kostela nebo na webových stránkách farnosti. Zdatnější jedinci jsou zváni na pěší pouť do Bohosudova, sraz ve 14.00 hod. před kostelem. Zájemce o pěší pouť i autobusem prosíme o zapsání do seznamu, který je v kostele v sakristii.

*        Schůzky Farní družiny začnou již tento pátek 11. září od 15.15 hodin a budou pokračovat každý pátek ve stejném čase. Farní družina je kroužek pro děti od 6 de 15 let, kde se snažíme rozvíjet spolupráci, vědomosti, víru a logické myšlení dětí. Pro bližší informace můžete kontaktovat P. Václava Nováka, nebo Tobiáše Velinského osobně, nebo emailem, který naleznete na plakátu v předsíni kostela.

*        Dezinfekce na ruce nám začala narušovat povrch lavic, prosíme tedy, abyste na lavice nesahali do doby, než vám ruce zcela uschnou. Děkujeme.

*        Ekumenický florbal se koná pravidelně vždy v neděli v 18.00 ve velké hale ZŠ Elišky Krásnohorské. Kdokoliv se může zapojit.

Příloha

Druh článku
Farnost