Farní ohlášky z neděle 19.3.2023

kříž v horách

4. neděle postní

*        Dnešní neděli 19. 3. odpoledne od 15 do 17 hod. se bude konat na faře, sál Sinaj, Misijní tvoření, a to nejen pro děti, zúčastnit se mohou všichni zájemci. Vyrábět se budou dekorace pro misijní jarmark, výtěžek půjde místní církvi v syrském Aleppu, které zasáhlo zemětřesení. Hostem akce a přednášejícím bude P. Pavel Morávek, diecézní ředitel Papežských misijních děl.        

Druh článku

Křížové cesty v postní době

Křížová cesta - Jiřetín pod Jedlovou

Křížová cesta je tradiční křesťanská forma meditace. Připomíná 14 událostí, tzv. zastavení, z posledního dne života Ježíše Krista popsaného v Bibli a předaného v křesťanské tradici. Zahrnuje dění kolem jeho odsouzení Pilátem Pontským, nesení kříže  a ukřižování na hoře Golgota (Kalvárie).

Při meditaci si lze pro lepší soustředění či inspiraci pomoci citacemi, připravenými úvahami (např. uvedenými v katolickém Kancionálu), nebo umělecky ztvárněnými výjevy.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 12.3.2023

Bible

3. neděle postní

*        Každý čtvrtek je v našem kostele od 17:15 vystavena Nejsvětější svátost s možností tiché adorace. Všichni jsou zváni k osobní modlitbě.

*        V postní době každý pátek probíhá v našem kostele od 17:15 hod. křížová cesta, kterou vedou jednotlivá farní společenství. V pátek 17. 3. povede křížovou cestu mládež. Zároveň připomínáme a zveme k účasti na Velkopáteční křížovou cestu na Mariánskou skálu, která se uskuteční 7. 4. od 14:00 hod.

Druh článku

Farní ohlášky z neděle 5.3.2023

Křížová cesta v Jiřetíně pod Jedlovou

2. neděle postní

 
*        Dnes při bohoslužbě v 10.30 budou čtyři katechumenky přijaty za čekatelky křtu. Svěřujeme je modlitbám celé farnosti.

*        Každý čtvrtek je v našem kostele od 17:15 vystavena Nejsvětější svátost s možností tiché adorace. Všichni jsou zváni k osobní modlitbě.

*        V postní době bude každý pátek probíhat v našem kostele od 17:15 hod. křížová cesta, kterou povedou jednotlivá farní společenství.

Druh článku