Farní ohlášky z neděle 22.9.2024

Sv. Václav - smrt

25. neděle v mezidobí

*       Tuto neděli odpoledne bude mše svatá v Chlumci a Libouchci, obě v 16.00 hod. 

*      Příští neděle 29. září bude 26. neděle v mezidobí.

*       Vysokoškolští studenti a starší mládež se schází pravidelně každé úterý. Setkání začíná společným slavením pravidelné mše svaté v 18.00 hod. v kostele Nanebevzetí Panny Marie, poté pokračují v programu na faře v sále Sinai. (Aktuální informace o společenství můžete sledovat na webu: dcml.cz/spolca/usti-nad-labem)

*      Ve středu 25. září se koná pravidelné setkání Farní charity. Zveme také zájemce o tuto službu (pomoc kněžím v domovech důchodců, návštěvy starých a opuštěných, či nemocných apod.), přijďte a pomozte!

*       Připomínáme, že každý pátek se pravidelně schází Farní družina od 15.15 hod. na faře ve Skoroticích a od 19.00 hod. Společenství mládeže na faře v Ústí nad labem. Plakátky visí v předsíni kostela.

*       Na sobotu 28. září připadá Slavnost sv. Václava. Připomínáme možnost zúčastnit se Národní svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi. Hlavní poutní mši sv. v 10.00 hod. na Mariánském náměstí celebruje Mons. Jan Graubner. Podrobný program je uveden na plakátku v předsíni kostela.

        U nás v sobotu 28. září budeme slavit poutní mši svatou v kostele sv. Václava ve Skoroticích v 16.00 hod.

        a také v kostele Nanebevzetí Panny Marie v 18.00 hod. Na obě poutní bohoslužby všechny srdečně zveme.

*       Ve školním roce 2024–2025 bude na faře opět probíhat výuka náboženství, a to ve 3 skupinách. V úterý od 16.00 – 17.00 hod. skupina dětí připravující se na 1. sv. přijímání a skupina dětí třetích až pátých tříd ZŠ. Děti 6. – 9. třídy ZŠ se budou scházet ve čtvrtek od 16.00 hod. Výuka začne od 1. října 2024.

*       Na neděli 29. září vyhlašuje Česká biskupská konference ve spolupráci s Charitou ČR mimořádnou kostelní sbírku na humanitární pomoc lidem v oblastech zasažených povodněmi.

Druh článku
Farnost
Klíčová slova