Farní ohlášky z neděle 2.6.2024

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Labem - boční oltář

9. neděle v mezibobí

*       Tuto neděli 2. června při mši svaté v 10.30 hod. oslavíme Slavnost Božího Těla. Bude sloužena mše svatá s eucharistickým průvodem v kostele a svátostným požehnáním.

*       Připomínáme, že každou neděli máme mše svaté v některé venkovské farnosti. Můžete se jich zúčastnit a posílit tak místní komunitu. Tuto  neděli 2. června v Tisé od 16.00 hod. Příští neděli 9. června v Arnultovicích a Chlumci. Obě od 16.00 hod.

*       V pondělí 3. června se z důvodu nemoci Biblická hodina nekoná.

*       Příprava na první svaté přijímání dětí pokračuje v úterý 4. června v 16.00 hod v sále Sinaj. 

K 1 sv. přijímání děti přistoupí v neděli 16. června při mši svaté v 10.30 hod. Tento den se bude konat také Farní odpoledne ve Skoroticích na faře od 17.00 hod. Bližší informace naleznete na plakátku.

Také skupiny starších dětí pokračují v pravidelné výuce náboženství v úterý od 16.00 hod. děti ze 4. a 5 třídy, ve čtvrtek od 16.00 hod. žáci od 6. do 8. třídy ZŠ. Výuka bude probíhat do poloviny června, tzn. do 13. června.

*       Ve čtvrtek 6. června se sejde na pravidelné setkání společenství Fatimského apoštolátu na faře v sálku Nazaret od 15.00 hod.

*       Každý pátek po mši svaté se pravidelně schází společenství mládeže od 19.00 hod. na faře, sál Sinaj. V pátek 7. 6. se zapojí do Noci kostelů.

*       Pátek 7. června je první pátek v měsíci. Tento den je doporučeno přistoupit ke svátosti smíření a svatému přijímání. Po mši sv. v 18:00 hod. následuje krátká eucharistická adorace a svátostné požehnání.

*       V pátek 7. června se také naše farnost zapojí do akce Noc kostelů.

Na tento den připadá také Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova a večerní mši svatou v 18.00 hod. celebruje litoměřický biskup Mons. Stanislav Přibyl. Zveme všechny k účasti na slavnostní mši svaté a možnosti vytvořit s naším biskupem společenství při slavení eucharistie.

*       Během Noci kostelů bude chrám Nanebevzetí Panny Marie otevřen pro veřejnost od večerní mše svaté do 22.00 hod. V rámci programu bude v kostele ke zhlédnutí Výstava z historie farnosti. Od 19.30 koncert flétnového souboru mladých umělců teplické konzervatoře Funky Flauti a od 21.30 hod. zpěv křesťanských písní s kytarou. Závěr ve 22.00 hod. - modlitba za naše město. Srdečně všechny zveme!

Při této příležitosti žádáme o pomoc při hlídání otevřeného kostela.

*      Příští neděli je 10. neděle v mezidobí.

*       Ve čtvrtek 15. srpna, na svátek Nanebevzetí Panny Marie, zve Společnost pro obnovu Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze na slavnostní bohoslužbu do chrámu Matky Boží před Týnem od 10.00 hod., kterou bude celebrovat J. Exc. Mons. Jan Graubner, arcibiskup pražský a primas český. Bližší informace na pozvánce v předsíni kostela.

Druh článku
Farnost
Klíčová slova