Změny bohoslužeb v souvislosti s vyhlášením stavu nouze

Milí bratři a sestry,

Situace se stále mění a reaguje na ni také list našeho pana biskupa Jana Baxanta. Vzhledem k omezení počtu účastníků veřejných i soukromých setkání na třicet, dojde také v naší farnosti k nutným změnám:

1. Tento pátek nebude v kostele NPM křížová cesta ani mše sv.

2. Bude však od 17.00 do 19.00 hod. otevřen kostel a bude možno jednotlivě přijímat eucharistii nebo přistoupit ke sv. smíření. Prosím, abyste se po přijetí eucharistie krátce pomodlili a dlouho se nezdržovali, abychom nepřekračovali počet třiceti osob.

3. Totéž platí i v sobotu. Za stejných podmínek bude kostel otevřen od 17.30 do 19.00 hod.

4. Nedělní mše sv. se rovněž ruší. Kostel bude otevřen od 9.00 hod. do 11.00  opět s možností jednotlivě přijmout sv. přijímání, nebo přijmout svátost smíření. Zvláště v neděli prosím o to, abyste se v kostele dlouho nezdržovali, abychom nepřekročili přikázaný počet osob.

5. Od pondělí příštího týdne bude pořad bohoslužeb ve všední dny obvyklý s tím, že pokud by počet účastníků překročil třicet osob, budou ostatní odvedeni druhým knězem do kaple, kde bude rovněž mše sv. pro maximálně 30 osob.

Připomínám také možnost zúčastnit se mší svatých na venkově (max. počet rovněž 30 osob.)

Děkuji vám všem, že tímto způsobem respektujete požadavky dané státními autoritami, k dobru všech a k ochraně životů a zdraví našich bližních. Návštěvy kostela využijte také k modlitbám za nemocné a zdravotní personál za ukončení šíření nemoci.

Sledujte naše webové stránky www.farnost-usti.cz. O změnách vás budeme zavčas informovat.                                                                                           

Váš P. Miroslav

Druh článku
Farnost