Farní ohlášky z neděle 1. 3. 2020

1. neděle postní

*       Ve čtvrtek 5. 3. se uskuteční  pravidelné setkání z cyklu večerů „Hovory o víře“. Sejdeme se po mši sv. na faře, sál Sinaj. Na programu máme pokračování v úvahách o modlitbě Páně. Následuje diskuse, duchovní zkušenosti, společná modlitba. Všichni zájemci o prohloubení otázek týkajících se víry jsou zváni.

*       V postní době budou probíhat v našem kostele každý pátek od 17:15 hod. křížové cesty. V jejím vedení se budou střídat jednotlivé skupiny. Tento pátek 6. 3. povede křížovou cestu naše mládež pod vedením P. Václava.

*       Pátek 6. 3. je prvním pátkem v měsíci. Využijme možnosti přistoupit ke svátosti smíření a eucharistie v tento den. Je spojen s mimořádnými milostmi. Po mši sv. v 18:00 hod. následuje pravidelná eucharistická adorace.

*       Setkání konvertitů, tj. těch, kdo přijali víru a křest v dospělosti, se uskuteční v sobotu 7. 3. od 9:30 hod., sál Sinaj. Téma přednášky: Hledám tvou tvář, Hospodine. Přednášejí P. Pavel Jančík a P. Miroslav Šimáček. Bližší informace na plakátku v předsíni kostela.

*       Setkání rodin v měsíci březnu se bude konat v neděli 1. 3. od 15:00 hod. v rodinném centru Ovečka. Kněží připravují duchovní téma, společná diskuse, modlitba, možnost sportovního vyžití pro děti. Přijďte spoluvytvářet společenství křesťanských rodin, které jsou stavebními buňkami církve i celé společnosti.

*       Cyklus přednášek Quo vadis? bude i v tomto semestru probíhat v kapli na kampusu UJEPu. Příští přednáška zazní ve středu 11. března v 16.30 hod. na téma sv. Anežka česká (přednáší doc. Petr Kubín z Katolické teologické fakulty UK). Srdečně zveme nejen studenty.

Příloha

Druh článku
Farnost