Co nás čeká v týdnu od 15. do 22. února 2015

Středa 18. února je Popeleční středou, kterou zahajujeme období čtyřicetidenního postu, jako přípravy na Velikonoce. Tento den je dnem přísného postu od masa (nesmí se jíst maso) a újmy (tj. možnost se najíst dosyta jen jedenkrát za den). Od půstu jsou osvobozeny děti do 12 let a osoby nemocné nebo starší 60 let.  Při večerní mši svaté v 18:00 hod. se bude udílet popelec na znamení obrácení. Ranní mše svatá v 8.00 hod. se nekoná.
 
Setkání seniorů se uskuteční ve čtvrtek 19. 2. od 15:00 hod. Na programu je shlédnutí filmu „Křižovatka v Příchovicích“ s duchovní tématikou, přítomnost P. Mirka Šimáčka a jeho vyprávění, milé společenství, modlitba. Přijďte všichni, kteří nechcete zůstat sami, společně jde všechno lépe.
 
Během celé postní doby budou každý pátek v našem kostele probíhat křížové cesty. Meditace nad jednotlivými zastaveními povedou postupně různá farní společenství. Začínáme v pátek 20. 2. od 17:15 hod. spolu se společenstvím seniorů a farní charitou. Srdečně zveme k účasti.
 
V neděli 22. února proběhne setkání rodin s dětmi v centru Ovečka od 15:00 hod. Na programu je: možnost společného posezení rodičů, malé témátko z dokumentu Familiáris consorcio – JP.II. o rodině, diskuze, informace. Pro děti je k dispozici herna s dozorem. Srdečně zveme i další zájemce. Setkání se mimořádně koná čtvrtou neděli v měsíci, od března se bude konat již pravidelně každou třetí neděli v měsíci.
 
O víkendu 21. - 22. února proběhne setkání dětí a mládeže v Jitravě, tzv. "víkendovka" s názvem "V erbu lvice".  Více informací a přihlášky naleznete v kostele. Přihlásit se ještě můžete u P. Jiřího Smolka.
 
V neděli 22. února při mši svaté v 9.00 hod. budou v našem kostele přijati kandidáti křtu do katechumenátu. Pamatujme na ně a podpořme je modlitbou.

Druh článku